תמיד צריך בבית לחמניות טובות, שיהיו זמינות לנו ואיזה כיף שניתן לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא ולהוציא בעת השימוש.
הלחמניות רכות וטעימות והילדים עפים עליהן, תכינו כפול 🙂
מצרכים:
540 גרם מים
20 גרם שמרים יבשים
1 קג קמח/ קמח לחם
40 גרם סוכר
10 גרם משפר אפייה
20 גרם מלח
50 גרם שמן זית
ביצה לזיגוג
שומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה:
נכניס לקערת המיקסר קודם את המים, לאחר מכן את השמרים, את הקמח ואז את כל השאר.
נלוש כעשר דקות, על מהירות 1 במיקסר.
ניצור מהבצק כדור הדוק ומתוח ונניח להתפחה על משטח העבודה, מכוסה בניילון לשעה.
נחלק את הבצק לחלקים של 100 גרם כל אחד.
כל חלק נגלגל ללחמנייה באופן הבא:
נשטח את הבצק ל”פיתה”, נקפל שליש פנימה ומעליו את השליש מהצד השני כמו “בלינצ’ס” ואז נגלגל כמו רולדה, תוך כדי הידוק החיבורים.
נתפיח במגש אפייה, עם ניילון מעל כחצי שעה.
נמרח מעל ביצה לזיגוג ונאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, כ15 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.
בהצלחה..
13.2.23

