סימיט- בייגל תורכי

הבייגלים האלה נולדו בהכנות לסעודת ט”ו בשבט, במחשבה על לחם שילווה את הארוחה, אבל שונה מהלחמים שאני מכינה בדרך כלל. עם ההכנות לחופשת פסח בתורכיה שהיתה עתידה לבוא, קרץ לי לנסות משהו בסגנון. הם יצאו כל כך טובבבבב, הרבה מעבר לכל דמיון. המתיקות שבציפוי מעניקה להם טעם מיוחד, בשילוב הקריספיות של האפייה עם השומשום וזה פשוט מושלם. מושלם!! ולגמרי ממכר…

 

מצרכים:

500 גרם מים

20 גרם שמרים יבשים

1 קג קמח

50 גרם סוכרר

20 גרם מלח

10 גרם משפר אפייה

80 גרם שמן זית

 

לציפוי

שומשום שקלינו מעט במחבת ללא שמן

50 גרם סילאן

50 גרם סוכר חום כהה

100 גרם מים רותחים

 

אופן ההכנה:

נכניס לקערת המיקסר מים ואז שמרים, קמח ואת כל השאר. נעבד במיקסר עם וו לישה כ10 דקות.

נמתח לכדור הדוק ונתפיח, על משטח עבודה, מכוסה בניילון, כשעה.

נשקול את הבצק לחלקים של 80 גרם (יוצא כ20 יחידות).

ניצור רצועות ארוכות ודקות, כל רצועה נלפף לתוך עצמה, בעזרת לולאה מהרצועה, כאשר נסדר את הקצוות סביב הלולאה ונצמיד היטב בסיום.

נמתח מעט את הבייגל שיצרנו.

נכין קערה עם השומשום הקלוי וקערה עם הסילאן, הסוכר החום והמים הרותחים.

נטבול את הבייגלים קודם ברוטב ואז בשומשום ונניח במגש אפייה.

נאפה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, כ20 דקות

 

תהנווווו וספרו לי איך יצא..

 

6.2.23

 

סדנאות

יום חמישי 12.9.24 בשעה 10:00
ארוחות בוקר

430

יום שלישי 17.9.24 בשעה 16:00
ארוחה ברגע

430

17.8.25- 21.8.25 בסטודיו בקרית אתא
קורס אפייה לנוער

1,800

הרשמו ונעדכן על תאריכים קרובים
קורס קונדיטוריה

יום שלישי 24.9.24 בשעה 16:00
ארוחה מלאה מא-ת

430

רוצים סדנה רק עם המשפחה?

יום-הולדת? מסיבת רווקות או בת מצווה? ואתם גם קבוצה של 5 משתתפים ומעלה? ניתן לתאם סדנה פרטית רק לכם!

צאי מסאלה
עוגיות צ'אי מסאלה
אני חולמת את העוגיות האלה כבר די מזמן. מאז הספקתי לקנות תבנית מגניבה מאליאקספרס כדי לדחוס את הבצק לצורת מלבן...
מיקרו
קינוח שוקולד ושיבולת שועל במיקרו
נכון שלפעמים בא לנו איזה משהו טעים, חמים ומנחם? ואם כבר לא מושחת, כדי שנרגיש טוב עם עצמנו… אז כזה:...
התחל צאט
צריכים עזרה?
היי, כאן יערית
אפשר לשלוח הודעה ונשמח לעזור...