כבר כמה זמן שאני חולמת לכתוב מתכון לעוגת מייפל. אני ממש אוהבת, אבל את המייפל הטבעי. הטעם מטורף ולא דומה לשום דבר!
העוגה הזו חיכתה לצאת לאור והנה היא, גבוהה ויפה וטעימה טעימה, נוכחת ומרשימה.
את העוגה אפיתי בתבנית פלא (גבוהה עם חור) ולכן גם הכמויות במתכון גדולות. אפשר לאפות בכמות הזו שתי תבניות אינגליש במקום הגדולה.
מצרכים:
420 גרם קמח
20 גרם אבקת אפייה
4 גרם מלח
350 גם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
300 גרם שמנת מתוקה
4 ביצים
וניל
240 גרם שמן
לציפוי
50 גרם אגוזי מלך שבורים
40 גרם מייפל טבעי
לזיגוג
40 גרם מייפל טבעי
אופן ההכנה:
נשקול הכל לתוך מעבד מזון ונעבד למחית חלקה. נעביר לתבנית גדולה.
נפזר למעלה את אגוזי המלך ונזלף את 40 גרם המייפל הטבעי.
נאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כ75 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
לאחר האפייה נזלף שוב עוד 40 גרם מייפל טבעי.
בהנאה גדולה..
13.3.23

