אני חושבת על העוגה הזאת ואני מתמלאת געגועים.
לסבתא וסבא שלי (שכבר לא בחיים) היה מטבח נפרד לפסח, שם הם היו עומלים על מאכלי החג. בכל שנה היינו מקבלים, כל ילד ונכד, עוגה כזאת, מלאה באהבה. סבתא היתה מקציפה ידנית עם מטרפה את כל כמויות החלבונים. היום אני מבינה כמה זה מדהים ולא מובן מאליו.
העוגה הזו עשירה בטעמים, רכה ונפלאה ואין סיכוי שיעבור חג אחד של פסח מבלי שאכין אותה. היא חובה לפני כל התארגנות לחג.
אז סבתא ינטה יקרה, זה בשבילך. ובזכותך. תודה עלייך.
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או מגורד במגרדת
100 גרם קוקוס טחון
4 כפות גדושות קמח מצה
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
8 חלמונים
1/2 קליפת לימון מגורדת
מיץ מלימון שלם
4 כפות שמן
8 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
נערבב בקערה: שוקולד, קוקוס, קמח מצה, סוכר, סוכר וניל ואבקת אפייה.
בקערה נפרדת נערבב: חלמונים, גרידת לימון, מיץ לימון ושמן.
נקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, אך רך.
נקפל בהדרגה את החלבונים לתערובת החלמונים.
נקפל פנימה גם את תערובת היבשים בהדרגה ונאחד הכל.
נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, כ40 דקות, עד שקיסם בדיקה יוצא יבש.
לעוגה גבוהה כ50 דקות.
מתאים לעוגה גבוהה או שני פסי אינגליש.
2.4.23

