אוזני המן קצת לא שגרתיים, מעין הכלאה בין בצק פריך לקרם נהדר שמתנפח באפייה והופך לכמו עוגה בתוך אוזן המן.
הם טעימים, פריכים אבל רכים, וממש מומלצים!
מצרכים:
200 גרם קמח
40 גרם שקדים טחונים
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה
ביצה
לקרם
150 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם שקדים טחונים
25 גרם קורנפלור
ביצה
לפיזור
שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) נעבד לפירורים את מרכיבי הבצק, ללא הביצה. נוסיף את הביצה ונאחד לבצק חלק.
נעטוף בניילון ונקרר לשעה.
נכין קרם שקדים, במעבד מזון, הכל ביחד ונעביר לשקית זילוף.
נרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה ונקרוץ עיגולים.
נמלא במרכז העיגול את קרם השקדים ונסגור לצורת אוזן המן.
ניקח מעט שקדים פרוסים ונצמיד למעלה.
נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, למשך 20 דקות.
פורים שמח!
6.3.23