ברור שתמיד חלמתי לעשות את המנה הזו מהרגע שטעמתי את הגבינה המופלאה..
אחרי ששיגעתי יישוב שלם בחיפוש אחר הגבינה (כמובן שלא מצאתי בסופרים שנייה לפני חג השבועות…), מצאתי את שחשקה נפשי (נועם, את אלופה) ועפתי להכין ולתעד 🙂
מצרכים:
מיקס עגבניות שרי (כמות שתמלא שכבה בתבנית)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
פלפל אדום מתוק גרוס
אבקת שום/ שום גבישי
שמן זית בנדיבות
ענפי טימין
2-3 כפות צנוברים
כדור גבינת בוראטה
אופן ההכנה:
נניח בתבנית (כזו שתרצו להגיש בה, או גם תבנית רגילה של התנור ואז תעבירו לצלחת הגשה) עגבניות שרי ונפזר עליהן תבלינים, כולל ענפי הטימין.
נכניס לתנור לתכנית צלייה על 200 מעלות (אפשר גם חום יותר גבוה), לחצי שעה לפחות, עד שהן משחימות יפה.
בינתיים, נקלה צנוברים במחבת ללא שמן.
נסדר ונגיש: מעל העגבניות הצלויות (ניתן להיפטר מרוב הנוזלים שהשתחררו בזמן האפייה), נפזר צנוברים ונניח את הגבינה מעל.
נתענג כי זה שמיימי…
חג שבועות שמח!
24.5.23

