גבינת בוראטה על עגבניות צלויות

ברור שתמיד חלמתי לעשות את המנה הזו מהרגע שטעמתי את הגבינה המופלאה..

אחרי ששיגעתי יישוב שלם בחיפוש אחר הגבינה (כמובן שלא מצאתי בסופרים שנייה לפני חג השבועות…), מצאתי את שחשקה נפשי (נועם, את אלופה) ועפתי להכין ולתעד 🙂

 

מצרכים:

מיקס עגבניות שרי (כמות שתמלא שכבה בתבנית)

מלח גס

פלפל שחור גרוס

פלפל אדום מתוק גרוס

אבקת שום/ שום גבישי

שמן זית בנדיבות

ענפי טימין

2-3 כפות צנוברים

כדור גבינת בוראטה

 

אופן ההכנה:

נניח בתבנית (כזו שתרצו להגיש בה, או גם תבנית רגילה של התנור ואז תעבירו לצלחת הגשה) עגבניות שרי ונפזר עליהן תבלינים, כולל ענפי הטימין.

נכניס לתנור לתכנית צלייה על 200 מעלות (אפשר גם חום יותר גבוה), לחצי שעה לפחות, עד שהן משחימות יפה.

בינתיים, נקלה צנוברים במחבת ללא שמן.

נסדר ונגיש: מעל העגבניות הצלויות (ניתן להיפטר מרוב הנוזלים שהשתחררו בזמן האפייה), נפזר צנוברים ונניח את הגבינה מעל.

נתענג כי זה שמיימי…

חג שבועות שמח!

 

24.5.23

סדנאות

יום חמישי 12.9.24 בשעה 10:00
ארוחות בוקר

430

יום שלישי 17.9.24 בשעה 16:00
ארוחה ברגע

430

17.8.25- 21.8.25 בסטודיו בקרית אתא
קורס אפייה לנוער

1,800

הרשמו ונעדכן על תאריכים קרובים
קורס קונדיטוריה

יום שלישי 24.9.24 בשעה 16:00
ארוחה מלאה מא-ת

430

רוצים סדנה רק עם המשפחה?

יום-הולדת? מסיבת רווקות או בת מצווה? ואתם גם קבוצה של 5 משתתפים ומעלה? ניתן לתאם סדנה פרטית רק לכם!

צאי מסאלה
עוגיות צ'אי מסאלה
אני חולמת את העוגיות האלה כבר די מזמן. מאז הספקתי לקנות תבנית מגניבה מאליאקספרס כדי לדחוס את הבצק לצורת מלבן...
מיקרו
קינוח שוקולד ושיבולת שועל במיקרו
נכון שלפעמים בא לנו איזה משהו טעים, חמים ומנחם? ואם כבר לא מושחת, כדי שנרגיש טוב עם עצמנו… אז כזה:...
התחל צאט
צריכים עזרה?
היי, כאן יערית
אפשר לשלוח הודעה ונשמח לעזור...