את המתכון הכיפי הזה יצרתי בשישי אחד, כשהתכוננתי לבואם של אורחים ורציתי משהו פרווה לסיום הארוחה. הוא יצא ממש קליל וטעים, מתאים בול לצד פירות או גלידה!
מצרכים:
180 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
60 גרם סוכר
25 גרם שמן
25 גרם שמן קוקוס
וניל
ביצה
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר
80 גרם סוכר
70 גרם שמן
2 ביצים
10 גרם קקאו
20 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
נערבב קמח, שקדים טחונים, סוכר, שמן, שמן קוקוס ווניל בקערה. נוסיף ביצה ונערבב לקבלת פירורים.
נשאיר חופן בצד, עבור החלק העליון, ואת השאר נהדק לתבנית פאי (אין צורך לעשות שוליים).
נמיס שוקולד ונוסיף לו סוכר ושמן ונערבב. נוסיף ביצים ונערבב. נוסיף קקאו ושקדים טחונים ונערבב.
נעביר לתבנית, מעל הבצק ואז נפזר את הפירורים ששמרנו בצד, מעל החלק של השוקולד.
נאפה בתנור, שחומם מראש על 160 מעלות, כ20- 30 דקות, עד שפאי מתייצב, אך עדיין רך.
23.6.23

