לפעמים בא לנו קערה אחת טובה וגדולה עם כל אבות המזון בפנים, שיהיה צבעוני ומעניין ויתאים לנו כארוחה שלמה בפני עצמה.
מאז שהוצאתי את המתכון, המצאתי עוד מיליון גרסאות… תתפרעו ותגוונו. בסופו של דבר, העין אוכלת לפני הפה..
מצרכים:
חצי כוס קינואה שטופה וכוס מים
קופסת שימורים של גרגירי חומוס (או חומוס קפוא)
כרובית טרייה ונקייה, מפורקת לפרחים
מלח גס
אבקת שום ותבלין גריל (לפי הטעם)
שמן זית
חופן צנוברים קלויים במחבת, ללא שמן כמובן
לרוטב
חופן עלי תרד (אני הכי אוהבת את הניוזילנדי)
שן שום
סקוויז לימון
מלח
4 כפות טחינה
1/4 כוס מים קרים
עלים ירוקים (אני השתמשתי בחסה סלנובה)
כרוב סגול קצוץ
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
נבשל קינואה במיקרוגל. בקערה מותאמת למיקרו, נשים את הקינואה עם המים (כוס המים), נכסה ונפעיל ל10 דקות לפחות, עד שהיא מבושלת.
נסדר בתבנית את החומוס והכרובית, נתבל במלח גס, תבלינים ושמן זית ונאפה בתכנית גריל על 200 מעלות, כ20 דקות.
את מרכיבי הרוטב נטחן ביחד (מעבד מזון, מכשיר לשייקים או מוט בלנדר).
נרכיב את כל הסלט ביחד (כולל הירקות הנוספים שבמתכון).
בתאבון!
20.7.23