טוב, כזה דבר מושלם יצא ואפילו אני בהלם מכמה שזה מדויק 🙂
שמרו לכם את המתכון לתמיד… חלה מדהימה, עם דבש, במיוחד לחגים! ושתהיה שנה נהדרת!!
מצרכים:
380 גרם מים
30 גרם שמרים
1 קג קמח לחם
15 גרם מלח
40 גרם סוכר
100 גרם דבש
100 גרם שמן
10 גרם משפר אפייה
2 ביצים
להברשה:
ביצה
שקדים פרוסים
סוכר גבישי
לסירופ לזילוף:
דבש עם ממש ממש מעט מים רותחים לדילול
אופן ההכנה:
נשים את כל המצרכים במיקסר ונלוש כ10 דקות, על מהירות 1.
ניצור כדור הדוק מהבצק, נכסה בניילון ונתפיח כשעה.
נכדרר כדורים במשקל 200 גרם כל אחד ונניח 6 יחידות בתבנית עם חור.
נכסה ונתפיח לעוד חצי שעה- שעה. (יוצאת חלה ענקית וגבוהה).
נבריש ביצה ונפזר שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות, כ40 דקות.
לפני ההגשה, נזלף מעט סירופ- נדלל מעט דבש עם נגיעה פצפונת של מים רותחים.
6.9.23