עוגה רכה וטובה של דבש, עם תפוחים בפנים ומעל העוגה. בול הדברים שמתאימים לראש השנה..
הריח בבית… אין לתאר…
מצרכים:
כוס תה מוכן (אני אוהבת את חמדת השקד, מוסיף נגיעת טעם עדינה)
5 ביצים
80 גרם סוכר
150 גרם שמן
140 גרם דבש
גרידת ליים (או לימון)
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
5 גרם קינמון
2 תפוחים (מומלץ גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
תפוח נוסף, לא קלוף, לקישוט
שקדים פרוסים, לקישוט
אופן ההכנה:
נקציף ביצים שלמות עם סוכר לקבלת קצף בהיר ותפוח.
ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה שמן. לאחר מכן, נוסיף בהדרגה דבש.
נשלב פנימה גם גרידת ליים.
נוסיף קמח, אבקת אפייה וקינמון ונערבב.
נשקול 120 גרם מהתה שהכנו ונערבב בעדינות.
נכניס פנימה 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות. נערבב בעדינות.
נעביר את הבלילה לתבנית (אני השתמשתי בתבנית מתפרקת עם חור).
לקישוט נפרוס דק תפוח (לא קלוף) ונסדר אותם כמו מניפה מעל הבלילה.
נוסיף גם שקדים פרוסים ונאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כשעה. נבדוק עם קיסם שזה מוכן.
נפדר באבקת סוכר ונגיש.
חג שמח!
7.9.23

