עוגיות זה קלאסי לסוף צום. להחזיר את הנשימה עם ביס נימוח בפה ומתוק וטעים.
זה בצק שאפשר לעשות בו המון שימושים וגיוונים.
מצרכים:
200 גרם קמח
40 גרם שקד טחון
60 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
קורט מלח
ביצה
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, נעבד למקרם פירורי הכל חוץ מביצה.
לאחר מכן נוסיף ביצה ונעבד לגוש בצק. נקרר כשעה.
נקמח משטח עבודה ונרדד. נקרוץ צורות שלמות וצורות עם חור (בכמות שווה זה מול זה).
נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, כ20 דקות עד להזהבה קלה.
טיפ שווה: נסדר את העוגיות המחוררות ונפדר באבקת סוכר, אחר כך נניח ריבה על העוגיות השלמות (אני השתמשתי בריבת תפוחים שמתאימה לחגים, אבל גם ריבות אחרות יתאימו כאן) ונצמיד את העוגיות.
תהנו ושנה מתוקה!
21.9.23

