הן רכות וטעימות, נמסות בפה ועשירות במרקם.
הן נולדו מתוך צורך במתוקים לפסח ופשוט לא הפסקנו לאכול אותן בהנאה.
מצרכים:
לבצק
270 גרם שקדים טחונים
210 גרם קמח תפוחי אדמה
240 גרם חמאה
קורט מלח
120 גרם סוכר
ביצה
למלית
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם סוכר
160 גרם שמן
5 ביצים
35 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
נעבד במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את חומרי הבצק ללא ביצה, לתערובת פירורית. נוסיף את הביצה ונעבד לבצק אחיד.
נשמור גוש מתוך הבצק במקפיא עבור החלק העליון.
נשטח את הבצק על נייר אפייה, באופן שיתאים לגודל התבנית, לשכבה תחתונה של החיתוכיות.
נמיס שוקולד במיקרוגל בזהירות, נוסיף לו סוכר ונערבב. נוסיף שמן ונערבב. נוסיף את הביצים ונערבב. נוסיף שקדים טחונים ונערבב.
נעביר לתבנית מעל שכבת הבצק.
את הגוש ששמרנו במקפיא נגרד מעל, במגרדת גסה, כמו פירורים.
נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, כ40 דקות להזהבה קלה והתייצבות העוגה.
נמתין לקירור ונחתוך לחיתוכיות.
בתיאבון!
2.4.23