חיתוכיות שוקולד ללא גלוטן

הן רכות וטעימות, נמסות בפה ועשירות במרקם.

הן נולדו מתוך צורך במתוקים לפסח ופשוט לא הפסקנו לאכול אותן בהנאה.

 

מצרכים:

לבצק

270 גרם שקדים טחונים

210 גרם קמח תפוחי אדמה

240 גרם חמאה

קורט מלח

120 גרם סוכר

ביצה

 

למלית

200 גרם שוקולד מריר

180 גרם סוכר

160 גרם שמן

5 ביצים

35 גרם שקדים טחונים

 

אופן ההכנה:

נעבד במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את חומרי הבצק ללא ביצה, לתערובת פירורית. נוסיף את הביצה ונעבד לבצק אחיד.

נשמור גוש מתוך הבצק במקפיא עבור החלק העליון.

נשטח את הבצק על נייר אפייה, באופן שיתאים לגודל התבנית, לשכבה תחתונה של החיתוכיות.

נמיס שוקולד במיקרוגל בזהירות, נוסיף לו סוכר ונערבב. נוסיף שמן ונערבב. נוסיף את הביצים ונערבב. נוסיף שקדים טחונים ונערבב.

נעביר לתבנית מעל שכבת הבצק.

את הגוש ששמרנו במקפיא נגרד מעל, במגרדת גסה, כמו פירורים.

נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, כ40 דקות להזהבה קלה והתייצבות העוגה.

נמתין לקירור ונחתוך לחיתוכיות.

בתיאבון!

 

2.4.23

סדנאות

יום חמישי 12.9.24 בשעה 10:00
ארוחות בוקר

430

יום שלישי 17.9.24 בשעה 16:00
ארוחה ברגע

430

17.8.25- 21.8.25 בסטודיו בקרית אתא
קורס אפייה לנוער

1,800

הרשמו ונעדכן על תאריכים קרובים
קורס קונדיטוריה

יום שלישי 24.9.24 בשעה 16:00
ארוחה מלאה מא-ת

430

רוצים סדנה רק עם המשפחה?

יום-הולדת? מסיבת רווקות או בת מצווה? ואתם גם קבוצה של 5 משתתפים ומעלה? ניתן לתאם סדנה פרטית רק לכם!

צאי מסאלה
עוגיות צ'אי מסאלה
אני חולמת את העוגיות האלה כבר די מזמן. מאז הספקתי לקנות תבנית מגניבה מאליאקספרס כדי לדחוס את הבצק לצורת מלבן...
מיקרו
קינוח שוקולד ושיבולת שועל במיקרו
נכון שלפעמים בא לנו איזה משהו טעים, חמים ומנחם? ואם כבר לא מושחת, כדי שנרגיש טוב עם עצמנו… אז כזה:...
התחל צאט
צריכים עזרה?
היי, כאן יערית
אפשר לשלוח הודעה ונשמח לעזור...