רגע לפני פסח, מיהרתי לכתוב עוד שני מתכונים של חמץ לפרסום מיד בצאת החג, כדי שתספיקו להכין וליהנות מהבצק המופלא הזה. תוך יממה חיסלנו הכל עד הלחמנייה האחרונה. זה טעים וזה רך, מתאים בול לילדים וליום מחוץ לבית.
מצרכים:
460 גרם מים
25 גרם שמרים יבשים
1 קג קמח
1 ביצה
80 גרם דבש
15 גרם מלח
10 גרם משפר אפייה
80 גרם שמן
160 גרם שוקולד צ’יפס (אני השתמשתי בשוקולד חלב)
לקימוח לפני האפייה
קמח או קקאו
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר נלוש כ10 דקות את כל מרכיבי הבצק.
נסדר את הבצק בצורת כדור הדוק ונכסה בניילון להתפחה של שעה.
לאחר מכן נחלק לכדורים של 60 גרם (יוצא 32 לחמניות), נחרוץ למעלה עם סכין לאורך ולרוחב ונתפיח לעוד 45 דקות, מכוסה בניילון.
אם רוצים פתיחת חריצים צרה יותר, נחרוץ רק לפני האפייה.
נפדר בקמח או קקאו בעזרת מסננת ונאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות, כ18 דקות.
בהצלחה.
3.4.23