איזו חגיגה להכין את העוגה הזו! בכוחות מאוחדים עם תהלי, הבת שלי, נהנינו מכל רגע (ומהצבעים המדהימים!).
בדכ אני לא אוהבת מוצרים גימיקים שיוצאים ומעדיפה להכין עם חומרי גלם פחות מוכנים מביסקוויטים, אבל אמא שלי פינקה אותנו בביסקוויטים טרופיים מיוחדים שראתה, בצבע כתום! וכשהייתי בסופר והמשמשים הכל כך כתומים ובשלים קרצו לי, ידעתי שזה נועד לקרות.. חבל שהעונה שלהם כל כך קצרה!
מצרכים:
גביע גבינת שמנת (225 גרם)
500 גרם גבינה לבנה
60 גרם אבקת סוכר
גרידת לימון מחצי לימון לתערובת הגבינות
וניל
250 מל שמנת להקצפה
בערך 8 משמשים (360 גרם) לרוטב
80 גרם סוכר
סקוויז קטן לימון
גרידת לימון מחצי לימון לבישול הרוטב
ביסקוויטים כתומים מהממים (או רגילים)
חלב בקערה לטבול את הביסקוויטים
עוד כמה משמשים טריים לקישוט
עלי נענע
אופן ההכנה:
נערבב בקערה את הגבינות, אבקת סוכר, גרידת לימון ווניל.
נקציף את השמנת להקצפה לקצף רך ונאחד בין התערובות.
לרוטב: במחבת נבשל משמשים קצוצים עם סוכר, במשך 5 דקות של רתיחה, תוך כדי ערבוב.
נסחט למחבת סקוויז של לימון ונוסיף גרידת לימון. נשאיר לעוד 3 דקות רתיחה, תוך כדי ערבוב, לצמצום הנוזלים.
נסדר בתבנית בינונית:
שכבת ביסקוויטים שטבלנו לכמה שניות בחלב.
מעל נסדר שכבה של חצי מכמות הקרם
אחכ נסדר שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים
מעל שוב שכבת קרם (החצי השני)
כדאי בשלב זה לקרר את העוגה כדי שלא תתערבב השכבה של הרוטב עם הקרם.
נסדר שכבה של הרוטב שבישלנו ומעל נקשט במניפות מפרוסות משמשים ועלי נענע.
7.6.23