אני חושבת שאת הקינוח הזה אני מכינה כבר שנים רבות והוא מושלם תמיד לסוף ארוחה, קליל וממלא את הפה בעונג, עם מרנג מתפצח לצד קרם רך ופירות שתמיד משדרגים את המנה. מה שכיף בקינוח הזה, זה שאפשר להכין יום מרוכז של מרנג בעיצובים שונים (אחד גדול, מנות קטנות בצורות שונות) ולשמור בקופסה סגורה בטמפרטורת חדר למשך חצי שנה אפילו. כשיש לנו צורך, פשוט נכין בזריזות את הקרם ונחתוך פירות וזהו. אה, וזה נראה מרשים כל כך שלא יאמינו לכם שעבדתם על הקינוח כל כך מהר..
מצרכים:
200 גרם חלבון
400 גרם סוכר
לקרם
125 גרם שמנת מתוקה להקצפה
20 גרם תרכיז מנגו קפוא של פריגת
פירות חתוכים להגשה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מנירוסטה (אם הקערה שלכם מפלסטיק, השתמשו בקערת נירוסטה פשוטה ואז העבירו לקערת המיקסר לאחר החימום) נשים חלבון וסוכר.
נחמם על בן מארי (ללא מגע המים בקערה), עד שהסוכר נמס ברובו והתערובת חמה למגע, על גבול המעקצץ.
נעביר למיקסר ונקציף למשך 10 דקות, לקצף יציב ומבריק.
נעביר לשקיות זילוף ונזלף פבלובות אישיות חמודות כמו פרחים או קעריות (יוצא כ20-24 יחידות) או אחת גדולה.
נאפה בתנור על חום 60 מעלות למשך הלילה, עד שהן קשות ואין חלקים דביקים.
נקציף (במטרפה או במיקסר) שמנת להקצפה עם תרכיז המנגו לקצף רך אבל יציב.
נסדר בתוך פרחי המרנג כף של קצפת ומעל נקשט בפירות.
נדלל מעט תרכיז בנגיעה של מים ונזלף מעל לקישוט.
אם אתם רוצים להכין מראש לפני ההגשה, נשמור את המרנג האפוי בקופסה בטמפרטורת חדר ואת הקרם בקופסה במקרר ונסדר הכל סמוך להגשה.
בהנאה גדולה..
30.3.23