אני אוהבת לסיים ארוחות שבת עם קינוח קליל (פרווה, טבעוני) ומרענן. הכי אני אוהבת.. לראות שהחברים לוקחים עוד מנה ועוד מנה.. ואז לקבל טלפון לבירור איפה קונים את הסירופ שמעל (בסופר, בחנויות נוספות). הפעם אכניס פה גם גרסה של רוטב פירות יער שניתן להכין.
אז חברים אהובים שלנו, תבואו יותר לעונג שבת, נשמח לארח אתכם שוב.
מצרכים:
קרטון ליטר קרם קוקוס (מעדיפה אותו על פני הפחיות)
70 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
60 גרם מים קרים
30 גרם מי ורדים
רוטב למלבי
פיסטוק קצוץ (אפשר גם קוקוס או פירות)
אפשרות לרוטב פירות יער:
100 גרם פירות יער קפואים
50 גרם סוכר
10 גרם מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
60 גרם מים
אופן ההכנה:
נרתיח את קרם הקוקוס והסוכר. בנפרד נערבב קורנפלור עם מים קרים.
לאחר הרתיחה של קרם הקוקוס, נכניס את הקורנפלור המומס בהדרגה ותוך כדי ערבוב במטרפה.
נמשיך לערבב עוד דקה בערך, עד שזה רותח שוב ומסמיך היטב. נוריד מהאש, נוסיף את מי הוורדים ונערבב.
נעביר לקערת הגשה או לכוסיות ונשמור במקרר (לא במקפיא!), מכוסה בניילון.
לפני ההגשה נוסיף מעל רוטב מיוחד למלבי ונפזר פיסטוק קצוץ, קוקוס או פירות חתוכים.
להכנת רוטב פירות היער: נרתיח הכל בסיר ונבשל כך למשך מספר דקות. נרסק קלות עם כף, נקרר ונגיש על המלבי.
תכינו אפילו יום קודם ואת כל הקישוטים סדרו בסמוך להגשה.
לחוויות משותפות!
26.1.23