לפעמים בא לנו משהו בריא, אבל גם בא לנו גיוון, וצבעוניות במאכלים, עם יופי שגם העיניים רואות לפני שהפה טועם. אז בדיוק זה. אחלה טורטיות, מחומרים טובים. אפשר לשים בפנים שלל אפשרויות.
מצרכים:
160 גרם קמח מלא
60 גרם קמח שיפון
5 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
150 גרם מים
אופן ההכנה:
נערבב את כל החומרים בקערה, לבצק אחיד.
נניח את הקערה עם כיסוי, בטמפרטורת החדר, כ10 דקות למנוחה.
נכדרר כדורים (ממליצה על 40 גרם לכדור, למחבת גדולה) ונרדד אותם לעלה דק. ניעזר בקמח כדי שלא יידבק. בסיום הלישה ננער את עודפי הקמח.
נחמם מחבת נון סטיק ללא שמן ונניח את הטורטייה במחבת החמה (חום גבוה). כשנראה בועות יפות גדולות נהפוך לצד השני. הטורטייה מוכנה כאשר יש השחמה קלה משני הצדדים.
אפשר להכניס כל מה שרוצים בטורטייה המוכנה, למשל מריחת גבינה, חביתה, ירקות ואבוקדו. או כמו בגרסה הבשרית כאן, מריחה של טחינה ומטבוחה, כרובית צלויה, מלפפון חמוץ, עלי חסה ובשר חתוך.
בתאבון!
1.10.23