רעיון נפלא לטוויסט מתוק וטעים בלחמניות, מיוחד עם טעם של עוד!
מצרכים:
500 גרם מים
25 גרם שמרים יבשים
1 קג קמח
80 גרם סילאן
10 גרם משפר אפייה
15 גרם מלח
80 גרם שמן
100 גרם אגוזי פקאן
70 גרם תמרי מג’הול חתוכים וללא גרעין
אופן ההכנה:
נכניס לקערת המיקסר קודם את המים, לאחר מכן את השמרים, את הקמח ואז את כל השאר.
נלוש כעשר דקות, על מהירות 1 במיקסר.
ניצור מהבצק כדור הדוק ומתוח ונניח להתפחה על משטח העבודה, מכוסה בניילון לשעה.
נחלק את הבצק לחלקים של 100 גרם כל אחד ונגלגל ללחמניות עגולות.
נתפיח במגש אפייה, עם ניילון מעל כחצי שעה.
נמרח מעל ביצה לזיגוג ונאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, כ15 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.
בהצלחה!
13.2.23

