יש לי חולשה למגולגלות תמרים. אני לא יודעת מה זה בהן שגורם לחלל הפה שלי לרקוד משמחה. הן נמסות ומעוררות את כל עצבי הטעם לחיים באושר מטורף. כשחליתי בקורונה השתגעתי בחדר, ללא עשייה כמו שאני אוהבת. ביום סיום הבידוד כבר השתלטתי על המטבח והכנתי מלאאא עוגיות כאלה וחילקתי לחברים ולחמותי שכל כך התחברה אליהן, שמאז אני תמיד מסדרת לה קופסה כשאני מכינה אותן. אז ג’אנה, המתכון הזה בשבילך באהבה רבה.
מצרכים:
400 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
160 גרם חמאה קרה
ביצה
וניל (אמיתי כן?)
90 גרם שמנת מתוקה
10 גרם קוקוס טחון
50 גרם פקאן קצוץ
מיכל ממרח תמרים
אופן ההכנה:
במעבד מזון (או מיקסר עם וו גיטרה) נשים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, מלח וחמאה.
נעבד לפירורים. נוסיף ביצה, וניל ושמנת מתוקה. נעבד לגוש אחיד.
נחלק את הבצק לשני חלקים ונרדד בין שני ניירות אפייה, בניצול כל השטח.
נמרח חצי מיכל ממרח תמרים ונפזר חצי מהקוקוס והפקאן. נגלגל ונחתוך.
נעשה את הפעולות שוב על הבצק השני.
נסדר בתבנית אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לחצי שעה.
לאחר האפייה, נעבור עם סכין על החיתוך ונפדר באבקת סוכר.
תכינו כפול כי זה נחטףףףףףףף
26.2.23