את הממתק החמוד הזה יצרתי יחד עם תהל, בתי, לקראת פורים. הוא חמוד ומשגע ומוסיף עניין, בעיקר אם יש ילדים בסביבה…
מה גם שהנשיקות נשמרות חצי שנה בכלי סגור בטמפרטורת חדר (אם יישארו בכלל כן?!)
מצרכים:
150 גרם חלבון
300 גרם סוכר
צבעי מאכל לבחירה
מקלות נייר
אופן ההכנה:
בקערת נירוסטה (אם קערת המיקסר נירוסטה אז אפשר ישירות איתה) נשים חלבון וסוכר.
נעמיד בזווית על סיר עם מים רותחים (שהמים לא יגעו בקערה)
ונערבב כל הזמן עם מטרפה (שלא תהיה לנו חביתה…),
עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמה למגע, על גבול המעקצץ.
נקציף למשך 10 דקות, עד שהקצף יציב.
נצבע בעזרת קיסם בצבעי מאכל בדפנות השקית ונכניס את התערובת.
נזלף שושנים עם צנתר משונן ונכניס מקלות לתוכן בתבנית.
כדי שהנייר לא יזוז, נדביק עם מעט מרנג בפינות את נייר האפייה לתבנית.
נאפה בתנור על 60 מעלות, למשך הלילה.
תהנו!
6.3.23