רציתי משהו שונה. סופגניות עם תוספת כיפית, שמדליק להכין.
חשוב ממש לשמור על חום נמוך בשמן הטיגון. חום גבוה יגרום להשחמה מהירה מבחוץ, כשהפנים יישאר נוזלי… אל תשאלו איך אני יודעת;)
הלוואי שהחג הזה יביא איתו אור לכל עם ישראל. הלוואי שיהיו כוחות להתמודד עם הכל. הלוואי ונקום מזה חזקים ומאוחדים.
מצרכים:
ביצה
60 גרם חלב
גביע יוגורט 200 גרם
וניל
60 גרם סוכר
גרידת לימון
חצי תפוח עץ (לא משנה הסוג) מגורד
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
שמן לטיגון
50 גרם סוכר לציפוי
5 גרם קינמון לציפוי
אופן ההכנה:
נערבב בקערה ביצה, חלב, יוגורט, וניל, סוכר, גרידת לימון ותפוח.
נוסיף קמח, אבקת אפייה ומלח ונערבב.
נחמם שמן בסיר. בעזרת כף קפיצית לגלידה, שנטבול בתחילה בשמן, כדי שהבלילה לא תידבק ממש לכף, נמלא כל פעם כף מהבלילה בקערה ונכניס לשמן החם. נהפוך מדי פעם להזהבה יפה של הסופגניות. נוציא ונניח על צלחת עם נייר סופג.
נגלגל את הסופדניות המוכנות (בעודן חמות) בתערובת של סוכר וקינמון.
תכינו כפול.. זה נגמר בשניות… ושיהיה לנו חג של אור אמיתי מכל הלב!
6.12.2023

