עוגיות פריכות ללא גלוטן

לאחר שהעוגיות יצאו מהתנור, ממש רקדתי ריקוד שמחה במטבח שיצרתי כזה מתכון הורס לבצק פריך ללא קמח ועוד כזה שמתאים לפסח, ללא שרויה וללא גלוטן! אני לא יכולה להסביר עד כמה זה מושלם.. חילקתי טעימות לחברים שפשוט התלהבו כמוני 🙂 מבחינתי זו התגלית הכי גדולה של מתכוני פסח השנה.

 

מצרכים:

270 גרם שקדים טחונים

210 גרם קמח תפוחי אדמה

240 גרם חמאה

קורט מלח

120 גרם סוכר

ביצה

 

למילוי

ריבה (לעוגיות כפולים ריבה)

ריבת חלב וקוקוס טחון (לאלפחורס)

 

אופן ההכנה:

נעבד במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) את חומרי הבצק ללא ביצה, לתערובת פירורית. נוסיף את הביצה ונעבד לבצק אחיד.

חשוב!! נקרר כשעה עטוף בניילון נצמד.

נרדד את הבצק בעזרת קימוח של קמח תפוחי אדמה ונקרוץ עיגולים.

לעוגיות כפולים ריבה-נקרוץ גם חלק פנימי בחצי מכמות העיגולים.

נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, כ15-20 דקות, עד שיזהיב קלות.

נחבר בין העוגיות עם ריבת חלב ונגלגל בקוקוס מסביב- לאלפחורס.

או נמרח ריבה על עוגייה שלמה ונפזר אבקת סוכר על עוגייה חלולה ונצמיד  ביניהן.

או נעשה גם וגם 🙂

 

2.4.23

סדנאות

יום חמישי 12.9.24 בשעה 10:00
ארוחות בוקר

430

יום שלישי 17.9.24 בשעה 16:00
ארוחה ברגע

430

17.8.25- 21.8.25 בסטודיו בקרית אתא
קורס אפייה לנוער

1,800

הרשמו ונעדכן על תאריכים קרובים
קורס קונדיטוריה

יום שלישי 24.9.24 בשעה 16:00
ארוחה מלאה מא-ת

430

רוצים סדנה רק עם המשפחה?

יום-הולדת? מסיבת רווקות או בת מצווה? ואתם גם קבוצה של 5 משתתפים ומעלה? ניתן לתאם סדנה פרטית רק לכם!

צאי מסאלה
עוגיות צ'אי מסאלה
אני חולמת את העוגיות האלה כבר די מזמן. מאז הספקתי לקנות תבנית מגניבה מאליאקספרס כדי לדחוס את הבצק לצורת מלבן...
מיקרו
קינוח שוקולד ושיבולת שועל במיקרו
נכון שלפעמים בא לנו איזה משהו טעים, חמים ומנחם? ואם כבר לא מושחת, כדי שנרגיש טוב עם עצמנו… אז כזה:...
התחל צאט
צריכים עזרה?
היי, כאן יערית
אפשר לשלוח הודעה ונשמח לעזור...