מתכון שאני מכינה כבר שנים, הכי קל לביצוע זריז לפני שבת, לקינוח. זה טעים ורך וממש פשוט להכנה.
שימו לב שלא תהיה אפיית יתר ושיישאר חלק בפנים רך ומעט נוזלי.
אפשר גם להטמין פנימה קוביית שוקולד או ממרח כלשהו (נוטלה, לוטוס).
לפני ההגשה לחמם קלות ולהגיש לצד גלידה.
אם רוצים להכין בגרסה חלבית, ניתן להחליף את השמן ב200 גרם חמאה ולהמיס אותה עם השוקולד.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם סוכר
160 גרם שמן
5 ביצים
35 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
נמיס שוקולד במיקרוגל בזהירות, נוסיף לו סוכר ונערבב. נוסיף שמן ונערבב. נוסיף את הביצים ונערבב. נוסיף שקדים טחונים ונערבב.
נעביר לתבניות מאפינס (יוצא כ10 יחידות).
נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ12 דקות וניזהר מאפיית יתר, כדי שבאמצע יישאר חלק נוזלי.
תהנוווו
2.4.23