שנייה לפני חג שבועות, עוגה מרשימה בהחלט עם שלל פירות העונה מעל. היא תגנוב את ההצגה והיא קרמית ורכה, במתיקות מעודנת.
מצרכים:
ביצה
60 גרם סוכר
45 גרם שמן
וניל
גרידה מחצי לימון
50 גרם חלב
70 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
גרידה מחצי לימון
וניל
500 מל שמנת להקצפה
60 גרם אבקת סוכר
שלל פירות העונה לקישוט
אופן ההכנה:
נערבב בקערה ביצה, סוכר, שמן, וניל, גרידת לימון.
נוסיף חלב ונערבב. נוסיף קמח ואבקת אפייה, נערבב ונעביר לתבנית מתפרקת בקוטר 24, משומנת.
נאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כ20 דקות.
לקרם: בקערה נערבב את שני סוגי הגבינות, השמנת החמוצה, וניל וגרידת הלימון.
בנפרד, נקציף את השמנת להקצפה לקצף רך (מרקם יוגורט פלוס). נאחד בין התערובות בקיפולים עם מטרפה.
נעביר לתבנית עם הבסיס ונקפיא עד שהעוגה מתייצבת (מספר שעות).
לאחר מכן, נחלץ אותה מהדפנות ונקשט בפירות.
שבועות שמח!
24.5.23

