לחמניות לבית הספר

תמיד צריך בבית לחמניות טובות, שיהיו זמינות לנו ואיזה כיף שניתן לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא ולהוציא בעת השימוש.

הלחמניות רכות וטעימות והילדים עפים עליהן, תכינו כפול 🙂

 

מצרכים:

540 גרם מים

20 גרם שמרים יבשים

1 קג קמח/ קמח לחם

40 גרם סוכר

10 גרם משפר אפייה

20 גרם מלח

50 גרם שמן זית

 

ביצה לזיגוג

שומשום לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

נכניס לקערת המיקסר קודם את המים, לאחר מכן את השמרים, את הקמח ואז את כל השאר.

נלוש כעשר דקות, על מהירות 1 במיקסר.

ניצור מהבצק כדור הדוק ומתוח ונניח להתפחה על משטח העבודה, מכוסה בניילון לשעה.

נחלק את הבצק לחלקים של 100 גרם כל אחד.

כל חלק נגלגל ללחמנייה באופן הבא:

נשטח את הבצק ל”פיתה”, נקפל שליש פנימה ומעליו את השליש מהצד השני כמו “בלינצ’ס” ואז נגלגל כמו רולדה, תוך כדי הידוק החיבורים.

נתפיח במגש אפייה, עם ניילון מעל כחצי שעה.

נמרח מעל ביצה לזיגוג ונאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, כ15 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.

 

בהצלחה..

 

13.2.23

סדנאות

יום חמישי 12.9.24 בשעה 10:00
ארוחות בוקר

430

יום שלישי 17.9.24 בשעה 16:00
ארוחה ברגע

430

17.8.25- 21.8.25 בסטודיו בקרית אתא
קורס אפייה לנוער

1,800

הרשמו ונעדכן על תאריכים קרובים
קורס קונדיטוריה

יום שלישי 24.9.24 בשעה 16:00
ארוחה מלאה מא-ת

430

רוצים סדנה רק עם המשפחה?

יום-הולדת? מסיבת רווקות או בת מצווה? ואתם גם קבוצה של 5 משתתפים ומעלה? ניתן לתאם סדנה פרטית רק לכם!

צאי מסאלה
עוגיות צ'אי מסאלה
אני חולמת את העוגיות האלה כבר די מזמן. מאז הספקתי לקנות תבנית מגניבה מאליאקספרס כדי לדחוס את הבצק לצורת מלבן...
מיקרו
קינוח שוקולד ושיבולת שועל במיקרו
נכון שלפעמים בא לנו איזה משהו טעים, חמים ומנחם? ואם כבר לא מושחת, כדי שנרגיש טוב עם עצמנו… אז כזה:...
התחל צאט
צריכים עזרה?
היי, כאן יערית
אפשר לשלוח הודעה ונשמח לעזור...