טחינה זה סיפור אהבה ופקאן, טוב זה בכלל הטעם שלי..
חלמתי על עוגה עם טוויסט מגניב ב’טופינג’ שלה, אז קצת התפרעתי כאן הפעם 🙂
עוגה כיפית, עם גיוון מפתיע. עוגה של בית.
מצרכים:
5 ביצים שלמות
250 גרם סוכר
100 גרם שמן קנולה
150 גרם טחינה גולמית
וניל
230 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
לציפוי:
מעט שומשום לפיזור בתחתית
30 גרם פקאן טבעי
45 גרם שוקולד
50 גרם שיבולת שועל עבה
30 גרם שמן קוקוס
30 גרם סוכר דמררה
30 גרם קמח נוספים
אופן ההכנה:
נקציף את הביצים עם הסוכר לקצף סמיך ובהיר, כ5 דקות.
נוסיף בהדרגה להקצפה את השמן ולאחר מכן את הטחינה והווניל.
נוסיף קמח מעורבב עם אבקת אפייה ונאחד הכל.
בתבנית (משומנת) נפזר מעט שומשום ונשפוך לתוכה את הבלילה.
נפזר למעלה שוקולד ופקאן.
נערבב בנפרד את שיבולת השועל, שמן הקוקוס, סוכר הדמררה והקמח ונפזר מעל הכל.
נאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כ55 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
ניזהר מאפיית יתר, שלא תתייבש העוגה.
בתיאבון!
20.1.23