חורף זה לגמרי עוגת תפוזים. כזו גבוהה ואוורירית, עגולה עם מעטה דק של אבקת סוכר. העוגה תמיד לוקחת אותי לצליל טיפות הגשם בחלון ואל מול כל הירוק שבגינה, מתחדש ומתקשט. עוגת תפוזים זה כל כך בית ואני מכורה לעבודה במטבח עם העיניים לגינה הפורחת שלי..
ללביא שלי, שתמיד שואל אותי אמא, הכנת את העוגה שאני אוהב?
עוגה בתבנית פלא
מצרכים:
5 חלבונים
150 גרם סוכר
5 חלמונים
100 גרם סוכר נוספים
160 גרם שמן
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
150 גרם מיץ תפוזים
גרידה מתפוז אחד
אופן ההכנה:
נקציף במיקסר על מהירות גבוהה את החלבונים עם 150 גרם סוכר, במשך כמה דקות, עד שנקבל קצף יציב. נעביר לקערה.
נקציף במיקסר על מהירות גבוהה את החלמונים עם 100 גרם סוכר, במשך כמה דקות, עד שנקבל תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה.
נוסיף למיקסר בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, את השמן.
נוסיף שליש מכמות הקמח (שנערבב עם אבקת האפייה) ונערבל.
נוסיף חצי מכמות מיץ התפוזים וגרידת התפוז ונערבל.
נחזור על הפעולה עם היבשים, הרטובים ושוב היבשים.
נוציא מהמיקסר את הקערה.
נכניס שליש מהחלבון המוקצף ונקפל בעזרת מטרפה.
לאחר מכן נכניס עוד שליש ושוב נקפל ולבסוף את שארית החלבון ונקפל בעדינות.
לסיום נקפל בלקקן, לאיחוד התערובת.
נעביר לתבנית פלא (עגולה וגבוהה עם חור) ונאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כשעה, עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש.
נפדר באבקת סוכר.
תהנו ושיהיה חורף נעים ובריא!
12.1.23