כמה שהפיתות האלה רכות! הן ממש ארוחה שלמה!
מתאימות בול לצד סלט או ירקות חתוכים. מושלמות לפיקניק.
שימו לב שחום המחבת נמוך ומשך ההכנה רצוי שיהיה איטי, בכדי שלא יישאר בצקי בפנים.
מצרכים:
540 גרם מים
20 גרם שמרים יבשים
1 קג קמח
40 גרם סוכר
15 גרם מלח
10 גרם משפר אפייה
60 גרם שמן זית
למילוי
שקית תרד
200 גרם בולגרית מפוררת
180 גרם מוצרלה מגורדת
20 גרם שמן זית
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
נלוש במיקסר את מרכיבי הבצק במשך כ10 דקות.
נסדר את הבצק לכדור הדוק
ונכסה בניילון להתפחה של שעה.
במחבת עם מעט שמן זית
נרכך את התרד,
נקרר מעט ואז נקצוץ.
נוסיף לתרד את שאר מרכיבי המילוי ונערבב.
(מלח לא צריך בגלל המליחות של הגבינה הבולגרית).
את הבצק נחלק לכדורים
במשקל 80 גרם
(יוצאים 21 כדורים)
ונתפיח לרבע שעה
מכוסה בניילון.
את הכדורים נפתח מעט עם הידיים
נכניס כף מילוי, נסגור
ונתפיח לחצי שעה
מכוסה בניילון.
נרדד בעדינות רבה
לצורת פיתה
ונעביר למחבת ללא שמן
על אש נמוכה
כ-7 דקות מכל צד להשחמה
(נבדוק את הראשון שהוא
עשוי מבפנים ונמשיך..).
בתיאבון גדול..
3.4.23

