אחד הדברים השווים יותר שיש בעולם הקונדיטוריה, זה פרלינה. פרלינה זה בעצם אגוזים (מסוגים שונים, למשל פקאן, שקדים, לוז…) שטחונים יחד עם קרמל, עד למרקם של משחה. הפיסטוק בד”כ מתקבל סמיך יותר, למשל מסמיכות של פרלינה פקאן.
איך תשלבו את הפרלינה בקינוחים שלכם?
זה יכול להיות שכבה פנימית בעוגת שכבות, זה יכול לשמש כקישוט טעים על זילוף וזה גם יכול להעשיר את הטעם בקרמים.
מצרכים:
75 גרם סוכר
150 גרם פיסטוק
מעט מים
אופן ההכנה:
נקלה פיסטוק: נכניס לתנור שחומם ל150 מעלות, כ12 דקות.
נכניס סוכר עם מעט מים לסיר ונחמם.
נמדוד שהטמפרטורה מגיעה ל 117-121 מעלות.
נוסיף פיסטוק קלוי ונקרמל עד השחמה.
נקרר על משטח ונטחן עד שיהפוך נוזלי.
לגיוון, תוכלו להחליף את הפיסטוק באגוז אחר (למשל, לוז, פקאן, מלך, שקדים).
4.8.23

