פעם בכמה זמן, בתדירות גבוהה יחסית, אני מכינה את הקינוח הזה, לאחר ארוחה בשרית. הוא טעים ומתאים בדיוק, לצד כדור גלידה וניל ומעט סירופ מייפל (טבעי).
מאז שלמדתי להכין אותו, הוא לא עוזב את המטבח שלנו… כבר 20 שנה!
מצרכים:
6 תפוחים קלופים ופרוסים
35 גרם סוכר
3 גרם קינמון
מיץ מחצי לימון
לקרמבל:
90 גרם קמח
60 גרם קוואקר
100 גרם סוכר חום דמררה
80 גרם שמן
אופן ההכנה:
נקלף ונפרוס 6 תפוחים.
נוסיף להם סוכר, קינמון ומיץ מחצי לימון. נערבב ונעביר לתבנית.
בקערה נערבב קמח, קוואקר, סוכר חום דמררה ושמן, למרקם פירורים עבים.
נפזר את הקרמבל מעל התפוחים ונאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 45 דקות.
נגיש חם!
תודה למשפחת אלשטיין שלימדה אותי להכין את הקינוח המושלם הזה לפני 20 שנה, כשהייתי בת שרות בירושלים.
7.9.23